HYATT REGENCY AMSTERDAM HET MEEST DUURZAME HOTEL VAN NEDERLAND

Met 73,26% de hoogste duurzaamheidsscore ooit aan een hotel in Nederland uitgereikt

Hyatt Regency Amsterdam opende in April van dit jaar in de bruisende Plantagebuurt. Vanaf de eerste steen werd er gebouwd aan een energiek en duurzaam hotel. Deze inspanningen worden nu beloond, het hotel mag namelijk het toonaangevende BREEAM-NL Excellent certificaat in ontvangst nemen. Hyatt Regency Amsterdam heeft een score van maar liefst 73,26% behaald, de hoogste score ooit uitgereikt aan een hotel in Nederland.

BREEAM

BREEAM is het meest toonaangevende duurzaamheidkeurmerk ter wereld en vormt de standaard voor een duurzaam bouwontwerp, constructie en operatie. BREEAM certificeringseisen omvatten een breed scala aan criteria, van energie tot ecologie. Hierbij komen een tal van aspecten aan bod waaronder energie- en waterverbruik, gezondheid, welzijn, vervuiling, vervoer, materialen, afval en managementprocessen.

Toni Hinterstoisser, cluster general manager Hyatt Regency Amsterdam & Andaz Amsterdam Prinsengracht, is zeer vereerd met de behaalde BREEAM-NL certificering. “Wij zijn trost en blij dat onze inspanningen tot dit mooie resultaat hebben mogen leiden. Vanuit onze merkbelofte en als hotel, werken wij niet alleen aan een duurzame relatie met onze gasten, maar tevens met onze directe omgeving. Wij zijn ons bewust van de impact van het hotel op het milieu en zijn er dan ook actief opgericht om onze CO2 footprint te verminderen. De BREEAM-NL certificering vormt hierin een mooie eerste stap.”

HYATT REGENCY AMSTERDAM
Al tijdens de bouw van het hotel vormde de ontwikkeling van een zo duurzaam mogelijk gebouw het uitgangspunt. Voorbeelden hiervan zijn de WKO (warmte- en koudeopslag) en de verticale tuin die dwars door de lobby loopt. Zowel binnen als buiten heeft het Hyatt Regency Amsterdam dit verder ontwikkeld en doet het hotel er alles aan om zo duurzaam mogelijk te zijn. Dit resulteerde onder andere in 40% minder energieverbruik en CO2 uitstoot. Enkele voorbeelden van toegepaste energiezuinige en milieuvriendelijke oplossingen zijn:

– Het verwarmen en koelen van het gebouw door middel van ondergrondse warmte- en koudeopslag (energie die ongeveer 180 meter onder de grond wordt opgeslagen). 
– Het gebruik van FSC hout, natuurlijke gevels en waar mogelijk licht gestructureerde gevels. 
– Het gebruik van LED verlichting met sensors waardoor licht niet onnodig blijft branden evenals de inzet van groene energie in alle gastenverblijven.
– De integratie van zachte oppervlakken zoals groene muren. 
– ‘A’ label milieuvriendelijke liften met zorgvuldig gecontroleerd energieverbruik. 
– Parkeerplekken voorzien van elektrische laadstations. 
– Afvalscheiding van papier, glas en plastic. 
– Het aanmoedigen van werknemers om met de fiets of OV te reizen, het vergoeden van OV reiskosten en het bieden van speciale parkeergelegenheid voor de fietsen van zowel werknemers als gasten. 
– Het aanmoedigen van gasten om de trap te gebruiken in plaats van de lift. 
– Het informeren van gasten over de inspanningen van Hyatt Regency Amsterdam om aan de BREEAM-standaarden te voldoen. 
– De aanwezigheid van een artistieke impressie in de meeting- en eventruimten, die de inspanningen van het hotel op het gebied van duurzaamheid uitbeeld en zichtbaar maakt aan haar gasten.

Over Hyatt Regency
Hyatt Regency creëert een omgeving waarin reizigers worden verbonden met wie en wat zij belangrijk vinden. Meer dan 175 gunstig gelegen stads- en resortlocaties, verspreid over 30 landen, dienen als een toegankelijke verzamelplek voor iedere gelegenheid; van efficiënte zakelijke bijeenkomsten tot onvergetelijke familievakanties. Gasten genieten hierbij van een one-stop beleving met een zeer compleet aanbod van diensten en voorzieningen binnen handbereik. Een goed afgestemd aanbod van ruimtes om te werken of te ontspannen, verrassende culinaire ervaringen, technologische hulpmiddelen om samen te werken en deskundige eventplanners die kunnen zorgen voor elk gewenst detail. Voor meer informatie kunt u terecht op www.hyattregency.com. Volg @HyattRegency op Facebook, Twitter en Instagram, en tag foto’s met #AtHyattRegency.

Over Hyatt Hotels Corporation
Hyatt Hotels Corporation, met hoofdkantoor in Chicago, is een toonaangevende wereldwijde hospitality organisatie met een portfolio van 13 vooraanstaande merken. Op 31 december 2016 bestond het aanbod uit 698 hotels en resorts in 56 landen. Opererend vanuit het doel om mensen in staat te stellen het beste uit zichzelf te halen, beoogt de organisatie waarde te creëren voor aandeelhouders, duurzame relaties met gasten op te bouwen en de beste professionals in de hotelindustrie aan te trekken. Dochterondernemingen van Hyatt Hotels Corporation ontwikkelen, bezitten, exploiteren, beheren en faciliteren licenties, franchiseovereenkomsten of diensten aan hotels, resorts, residenties en vakantiehuizen, onder andere onder de merknamen: Park Hyatt®, Miraval®, Grote Hyatt®, Hyatt Regency®, Hyatt®, Andaz®, Hyatt Centric®, The Collection geconsolideerd door Hyatt ™, Hyatt Place®, Hyatt House®, Hyatt Ziva ™, Hyatt Zilara ™ en Hyatt Residence Club®. Deze merknamen hebben locaties op zes continenten. Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.hyatt.com.