#NationaleKrokettendag: Beckers trakteert Veggie kroketten

Eetbaar billboard met kroket-automatiek morgen op de Zuidas

Morgen viert Nederland alweer de vierde Nationale krokettendag. Deze dag, oorspronkelijk in het leven geroepen ter ere van culinair journalist Johannes van Dam, geeft Nederlandse kroketliefhebbers een legale aanleiding om één van Nederlands populairste snacks te eten. Snackfabrikant Beckers trakteert morgen op de Zuidas alle liefhebbers tussen 11.00 en 19.00 uur op een gratis vegetarische kroket. Deze vegetarische kroket is onderdeel van de nieuwe vegetarische snacklijn ‘Veggie’ die vorige week gelanceerd werd in de Nederlandse supermarkten. In een reusachtig Billboard van 12 meter breed zijn automatenwanden geïntegreerd die alle passanten de hele dag van een gratis Veggie kroket voorzien, zolang de voorraad strekt! Het billboard staat op een niet te missen prominente plaats op het Gustav Mahlerplein, pal tegenover trein- en tramstation Amsterdam Zuid.

Kroketten

Nederlanders zijn gek op kroketten, zo eten we per persoon gemiddeld 25 kroketten per jaar. Daarnaast is er de trend van minder vleesconsumptie en een bewustere leefstijl voor consumenten. Beckers combineerde deze twee feiten en slaagde erin het perfecte recept voor heerlijke 100% vegetarische kroket te ontwikkelen; oer-Hollands, toch verantwoord en met de tijd mee. Journalist Hans van der Beek schreef afgelopen week in het Parool over de vegetarische kroket van Beckers: ”Hulde voor de kroket, eerlijk is eerlijk.”

Vegetaria, een terugblik
Om de ‘Beckers Veggie’ lijn groots te lanceren opende Beckers een heuse pop-up Vegetaria in hartje Amsterdam. Na de officiële opening op Dierendag haalden honderden snackaholics hun hart op aan het gehele vegetarische snackassortiment van Beckers. Van een broodje Veggie Kroket, een Frikandel speciaal, Snack Mix, portie Bitterballen tot Nuggets, het hele assortiment werd veelvuldig getest.

Receptuur en bereiding
Beckers Veggie is 100% vegetarisch en is gemaakt van granen en soja. Dit maakt de snacks ideaal voor vegetariërs, flexitariërs en iedereen die simpelweg minder vlees wil eten. Bijzonder aan deze lijn is dat dezelfde beleving en kwaliteit van de klassieke Beckers snacks is behouden. Dezelfde bite, het krokante laagje en een heerlijke vulling met fijne kruiden. De complete lijn met snacks bereid je in een handomdraai, makkelijk en snel in de oven of airfryer. Misschien nog wel lekkerder dan het origineel!

Met dank aan
Een mega groot en opvallend Billboard met compleet geïntegreerde krokettenautomaten plaatsen op één van de meest drukke pleinen in Nederland is zeker geen een-tweetje. De realisatie van dit spraakmakende eendagsproject is tot stand gekomen door de samenwerking tussen drie betrokken partijen. De moedige marketing en communicatie afdeling van Beckers, de zeer vriendelijke en flexibele medewerkers van de gemeente Amsterdam Stadsdeel Zuid en de kennis en ervaring van Performance4You voor de technische realisatie en uitvoering.