Belgische chef-koks gaan voor duurzame vis

Relais & Châteaux viert World Oceans Day: 8 juni

Op 8 juni viert Relais & Châteaux World Oceans Day (VN) onder het thema Fish Unknown. Fish Unknown is een campagne van Relais & Châteaux om ondergewaardeerde, minder bekende vissoorten in het culinaire zonnetje te zetten. In België kunnen gasten van Pastorale** (Rumst) en Hotel Heritage (Brugge) genieten van een speciaal voor World Oceans Day ontworpen menu waarin duurzame vis centraal staat.

Op World Oceans Day organiseert Relais & Châteaux kooklessen, evenementen, conferenties en meer. Relais & Châteaux zet zich al jaren in om overbevissing van bedreigde vissoorten en schaaldieren tegen te gaan. Voor Relais & Châteaux is World Oceans Day dan ook de perfecte manier om het culinaire publiek kennis te laten maken met de vissoorten die overvloedig en onderbenut zijn, maar daardoor zeker niet minder lekker!

In samenwerking met Ethic Ocean zullen de chefs van de Belgische Relais & Châteaux restaurants zowel wilde soorten als duurzaam gekweekte vissoorten serveren, die zelfs sommige fijnproevers nog niet eerder hebben gegeten.

Over Relais & Châteaux
Relais & Châteaux, opgericht in 1954, is een vereniging van meer dan 580 unieke hotels en restaurants die wereldwijd delicious journeysverzorgen. Alle aangesloten hotels en restaurants zijn in eigendom van onafhankelijke hoteliers, chefs en eigenaren die hun passie voor hun vak en hun streven naar authenticiteit graag delen met hun gasten. Relais & Châteaux is wereldwijd vertegenwoordigd, van de Napa Valley wijngaarden en de Franse Provence tot de tropische stranden in de Indische Oceaan. Op alle bestemmingen kun je je overgeven aan een compleet verzorgde beleving, geïnspireerd op lokale producten en tradities.

Relais & Châteaux leden streven ernaar de rijkdom en de diversiteit van restaurants en de tradities van het gastheerschap over de hele wereld te beschermen, te respecteren en te promoten. Ze onderschrijven deze ambitie door middel van de Vision, gepresenteerd aan UNESCO in november 2014. www.relaischateaux.com

@relaischateaux #relaischateaux #deliciousjourneys